HTML

Hotel Kumánia

Harminc kétágyas szoba és közvetlen kapcsolat a gyógyfürdővel. Ezt kínálja a kisújszállási Hotel Kumánia.

A projekt fontosabb adatai

Projekt címe:
Hotel Kumánia építése Kisújszálláson

Kódszáma: ÉAOP-2.1.2/A-09-2010-0013

Projekt kezdete: 2010. május 27.

Projekt várható befejezése: 2012. április 30.

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege:
nettó 195.225.537 Ft

Projekt összköltsége: nettó 438.610.507 Ft

Tervező:
NRZST Építészműhely Kft. (Hayde Tibor)

Kivitelező: Kalotherm Zrt.

Közreműködő szervezet neve és elérhetősége:
Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft., 4025 Debrecen, Széchenyi u. 31., Telefon: 06- 52/501-102

Információ

Kui János
ügyvezető igazgató

Kumánia Gyógyfürdő Kft.

5310 Kisújszállás, Rákóczi u. 12.

Tel.: 59/88-77-10
e-mail: kumania@kumania.hu

www.kumania.hu

Már nem csak egynapos úti cél lesz Kisújszállás – szálloda épül kun településünkön

 

Harminc kétágyas szoba és közvetlen kapcsolat a gyógyfürdővel. Ezt kínálja majd a Hotel Kumánia, amelynek alapkőletétele 2011. február 10-én történt.

Kisújszállás számos programmal várja a vendégeket – azonban elsősorban egy-egy napra, hiszen a városban kevés szálláshely van. De nem sokáig. A város fürdőjének fejlesztésével párhuzamosan ezt a hiányt is pótoljuk: a fürdő fogadóépületének folytatásaként harminc szobás, háromcsillagos szálloda épül.

A tervezés során komolyan vettük azt, hogy a nagyközönségnek szóljon a szálloda: az épület teljes körűen akadálymentesített lesz, így nemcsak a mozgásukban korlátozottaknak, hanem a látás- és hallássérülteknek is megfelel. Két szobát pedig kifejezetten úgy alakítunk ki, hogy akár kerekesszékkel is használni lehessen.

A pihenés mellett a családi és céges rendezvényeknek is otthont ad majd a hotel: a földszinti étterem könnyen rendezvényteremmé alakítható.

Új termálkútból nyeri majd a szálloda azt a vizet, amely a fűti az épületet. A víz mellett felszínre jutó gázt villamos energia előállítására szeretnénk fordítani. Mindezzel nemcsak olcsóbb lesz az üzemeltetés, de a környezetet is kíméljük.

És hogy mit is jelent az új név, a Kumánia? A szó Kunország latin elnevezéséből fakad. Kisújszállás ugyanis egyike a kun településeknek, s őrzi is ezeket a hagyományokat. Ezek köszönnek vissza a fürdő és a szálloda logójában, s magában az épületben is. Emellett a szolgáltatásokba is beépülnek majd az ősök hagyományai.

A 443 millió forintos beruházás 2010 májusában indult parkoló építéssel. Az új komplexum alapkövét 2011. február 10-én rakta le Kecze István, Kisújszállás város polgármester, Tatár Zoltán alpolgármester, Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző, valamint a tervező és kivitelező cég képviselői, illetve a közreműködő Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség teremtve a helyieknek.

kumania: IMG 7862

Video a polgármester beszédéről – Kun Klub

„Kisújszállás nyert, és építünk. Fürdőgyógyászati komplexumot, szállodát, parkolókat. A város egyik legnagyobb, több mint másfél milliárdos beruházását valósítjuk meg” – mondta Kecze István polgármester február 10-én. A városnak kiváló minőségű gyógyvize van, mely jótékony hatású különösen a mozgásszervi, szív- és érrendszeri, valamint a nőgyógyászati problémák kezelésre. A beruházás erre alapul. Egy év múlva gazdag fürdőgyógyászati és wellness szolgáltatásokkal, valamint igényes szálláskínálattal száll versenybe Kisújszállás a turisztikai piacon is. Kumánia, azaz Kunország fürdőgyógyászati birodalma megkerülhetetlen lesz a Nagykunságba érkezők számára. „Mi azt valljuk, hogy válság idején előre kell – nem menekülni, hanem – gondolkodni és cselekedni. Ma, amikor az önkormányzatokra köztudottan nehéz idők járnak, mi kun őseinkhez illő konok hittel dolgozunk és építünk” – fogalmazott a polgármester, majd Széchenyi István gondolatát továbbfűzve így fogalmazott: „Kisújszállás nem volt, hanem lesz.” 

komment

bg
süti beállítások módosítása