HTML

Hotel Kumánia

Harminc kétágyas szoba és közvetlen kapcsolat a gyógyfürdővel. Ezt kínálja a kisújszállási Hotel Kumánia.

A projekt fontosabb adatai

Projekt címe:
Hotel Kumánia építése Kisújszálláson

Kódszáma: ÉAOP-2.1.2/A-09-2010-0013

Projekt kezdete: 2010. május 27.

Projekt várható befejezése: 2012. április 30.

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege:
nettó 195.225.537 Ft

Projekt összköltsége: nettó 438.610.507 Ft

Tervező:
NRZST Építészműhely Kft. (Hayde Tibor)

Kivitelező: Kalotherm Zrt.

Közreműködő szervezet neve és elérhetősége:
Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft., 4025 Debrecen, Széchenyi u. 31., Telefon: 06- 52/501-102

Információ

Kui János
ügyvezető igazgató

Kumánia Gyógyfürdő Kft.

5310 Kisújszállás, Rákóczi u. 12.

Tel.: 59/88-77-10
e-mail: kumania@kumania.hu

www.kumania.hu

Megújult a Hotel Kumánia*** honlapja. A szállodával, valamint a Kumánia Gyógy- és Strandfürdővel kapcsolatos legfrissebb információkat, aktuális árakat és akciókat megtalálja a www.kumania.hu oldalon.

Címkék: telefon szállás akció ár elérhetőség Kisújszállás Kumánia Hotel Kumánia

21.
május

Megnyílt!!!

Kumánia Fürdő  | 

Május 1-én megnyitotta kapuit a 3 csillagos Hotel Kumánia . A beruházás az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával  valósult meg mintegy 1,8 milliárd forintból (társprojektjével, a Kumánia Gyógy- és Strandfürdővel együtt). A komplexumot a város polgármestere, Kecze István, valamint a kivitelező Kalotherm Zrt. vezetője, Szabó Lajos mellett dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter adta át.

A fürdő épületének folytatásában épült a 3 csillagos Hotel Kumánia. Az épület 30 szobájában 60 vendéget tudnak fogadni. A családosokat összenyitható, pótágyazható szobákkal, a mozgáskorlátozottakat pedig külön akadálymentesített szobákkal várják. A fürdő és a hotel épülete is teljes mértékben akadálymentesített, így a mozgásukban korlátozottak mellett a hallás- és látássérültek is igénybe tudják venni.

A komplexumot délelőtt, a hivatalos szalagátvágással adták át, s délután már ki is próbálhatták az érdeklődők.


Április 11-én és 12-én a lakosság is megnézhette a Hotel Kumániát. Több mint 300-an voltak kíváncsiak az új komplexumra, amelyet 20-25 fős csoportokban nézhettek meg - még a május 1-jei nyitás előtt.

 

 

A budapesti után március végén a debreceni utazás kiállításon is részt vettünk. A látogatók közül sokan voltak kíváncsiak a Hotel Kumániára.

 

Utazás a Nagykunság szívébe, utazás Kumániába

 

Az immár 35. alkalommal megrendezett budapesti Utazás kiállításon idén Kisújszállás önálló standdal jelent meg. Március 1-4. között több ezer érdeklődő fordult meg a Kumánia Hotel pultjánál. A nagy érdeklődés az ízlésesen berendezett standnak és a nem mindennapi névnek, a Kumániának volt köszönhető.

A 4-es számú főút forgalmának köszönhetően városunk neve sokaknak ismerősen csengett. Az új fürdő hallatán felvillanyozódtak a tekintetek, és több ígéretet is kaptunk arra, hogy ezentúl meg is állnak a városban egy kis pihenésre, felfrissülésre, néhány kellemes és nyugodt nap eltöltésére. A kun kvíz keretében lehetőség nyílt egy kis játékra is. Igazán egyszerű kérdéseket tettünk fel, és a helyesen válaszolók között pénteken és szombaton belépőjegyeket sorsoltunk ki, valamint szombat délután két fődíjunk is gazdára talált.

A megjelenésünk a kapcsolatépítés terén is igen hasznosnak bizonyult - több újság, internetes oldal képviselője, útikönyvek szerkesztője és térképek készítői is érdeklődtek a Kumánia és Kisújszállás bemutatása iránt.

Mozgalmas és hasznos négy napon vagyunk túl, ám bizton állíthatom, hogy megérte a fáradságot! Bízunk benne, hogy a kiállításon való részvételünk abban is megtérül, hogy hamarosan vendégként köszönthetjük az érdeklődőket Kisújszálláson.

 

Farkas Kató,
a Tourinform Iroda megbízott vezetője

Már a belső munkák zajlanak!

Az októberi testületi ülésen döntöttek a képviselők arról, hogy ki legyen a Kumánia Gyógyfürdő Kft. ügyvezetője. A hat pályázó közül Torkos Györgyöt, a cserkeszőlői fürdő korábbi vezetőjét tartották a legmegfelelőbbnek a posztra.

Torkos György Cserkeszőlőn él. Mezőgazdasági gépész-üzemmérnöki, illetve műszaki tanári diplomával rendelkezik. Több évig oktatott is, illetve önállóan gazdálkodott – 1991-ben „A Magyar Mezőgazdaságért” kitüntető címmel is elismerték. Cserkeszőlőn 1994-2006 között települési képviselő volt, javaslatára alapították meg az Idegenforgalmi Bizottságot, amelynek elnöke is volt.

A cserkeszőlői fürdő élére 2004-ben nevezték ki, amikor a korábbi igazgató váratlanul távozott. Nagy lendülettel látott hozzá a strand fejlesztéséhez: három év alatt helyiből országos jelentőségűvé minősítették át az intézményt. Így már nemcsak a helyiek, hanem az ország bármely részéről érkezhettek a gyógyulni vágyó betegek.

A kisújszállási fürdőt is szeretné minél hamarabb országos rangra emelni. Ez nemcsak a strand, hanem a hotel szempontjából is fontos, hiszen az új, háromcsillagos szállodában már kényelmesen pihenhetnek a városba érkezők.

A fürdővezető december 1-jén kezdett el dolgozni: jelenleg a tervek megismerése mellett a beruházás figyelemmel kísérését is fontosnak tartja. Ahogyan elmondta, nagyon jó és egyedi az új komplexum, amely a kisújszállási kun hagyományokkal kiegészülve igazán vonzó lehet. Jónak tartja a szaunavilágot, a talpmasszázst bárki számára elérhetővé tevő, kavicsos Kneipp-medencét, illetve azt is, hogy több medence is fedett lesz, így rossz időben és télen is használható.

Az új igazgató egyik fontos feladata lesz a leendő dolgozók kiválasztása is – várhatóan jövő márciusban. Torkos György szeretne olyan lelkiismeretes, elhivatott alkalmazottakat, akik rendelkeznek a megfelelő szaktudással és akár továbbképzéseket is vállalnak. Már több mint száz önéletrajz érkezett hozzá, vannak azonban hiányzó szakterületek: a fürdő gépészetének működtetéséhez uszodamesterekre, ezek hiányában tanulásra nyitott villanyszerelőkre, lakatos-gépszerelőkre vagy vízvezeték-szerelőkre lenne szükség.

Az új fürdővezető azt is kiemelte, fontos, hogy a kisújszállásiak is megismerhessék a beruházást, az új fürdőt és szállodát. Ezért szeretne számukra egy tájékoztatót tartani. Kéri emellett a helyieket, segítsenek abban, hogy az egész ország megismerje Kisújszállást és a Kumániát, s vigyék a fürdő és a hotel jó hírét.

 

Az igazgatót a TV Kisúj kérte, hogy mutatkozzon be, illetve mondja el terveit.

Kisújszállás Város Önkormányzata már korábban döntött arról, hogy az ÉAOP-2.1.2/A-09-2010-0013 pályázat részeként épülő Hotel Kumánia üzemeltetésére (a szintén pályázati forrásból megújuló fürdővel és a már meglévő ifjúsági szállással közösen) önálló céget alapít. Októberben kiválasztották, december 1-jén pedig már munkába is állt a Kumánia Gyógyfürdő Kft. ügyvezető igazgatója. A képviselők hat pályázó közül Torkos Györgyöt, a cserkeszőlői fürdő korábbi vezetőjét választotta.

 

 

Néhány nap, és az utolsó cserepek is felkerülnek a Hotel Kumánia tetőszerkezetére. A kivitelező Kalotherm Zrt. halad a munkákkal: már a nyílászárók is a helyszínen vannak.

 

 

Tatár Zoltán alpolgármester úr végigvezet az építkezésen:

Kisújszállás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete augusztusi ülésén úgy öntött, kft.-t hoz létre a megújuló fürdő és az új szálloda üzemeltetésére. A Kumánia Gyógyfürdő Kft. ügyvezető igazgatói állására pályázatot írtak ki - a jelentkezőknek szeptember 19-én 14.00-ig kell beadni pályázatukat. A pályázati kiírás megtalálható a www.kisujszallas.hu oldalon, de innen is letölthető.

Elkészültek a liftaknák, valamint mindhárom szint tartófal- és vázszerkezete. A földszinten a válaszfalak építése is befejeződött. Az építkezés jelenlegi fázisában az elektromos vezetékek elhelyezése zajlik, valamint minden olyan gépészeti berendezésé is, amely a vakolat, illetve a padló alá kerül. Ezzel párhuzamosan a tetőszerkezet kivitelezése is megkezdődik.Mozgóképes beszámoló a szállodafejlesztés állásáról, kalauzunk Tatár Zoltán alpolgárrmester úr:

A Hotel Kumánia építése jól halad, így már nem csak a látványtervekből lehet sejteni, hogyan is fog kinézni. A munkák a február 10-ei alapkőletétel után kezdődtek, s várhatóan jövő tavasszal fejeződnek be.

 

Addig sem kell azonban várni a Kisújszállásra érkezőknek: sok szeretettel várunk minden kedves vendéget a 2010 szeptemberében átadott Ifjúsági Szálláshelyünkön!

 

Miért is ez lesz a neve az új szállodának?

 

A névadás (ami tulajdonképpen egy új márka alapítását jelenti) legfontosabb szempontja, hogy megkülönböztessen minket konkurenseinktől, és olyan dolgokat mondjon el rólunk, amit üzenni szeretnénk reménybeli vendégeinknek.

Olyan nevet kerestünk, ami nem hasonlít egyetlen másik fürdőszálloda elnevezéséhez sem (így semmiképpen nem szerettünk volna beállni pld. a rengeteg aqua- kezdetű komplexum sorába), magyarul és idegen nyelven is érthető és megjegyezhető (de lehetőleg nem angolos kiejtésű), és a legtöbbet mondja el rólunk.

Mivel elsődleges célcsoportunk a régió lakossága, ezért fontos, hogy régió kohézióját is megtestesítő névvel dolgozzunk.    Kunország, más néven Kumánia (latinul Cumania) a középkori kun szállásterületek történelmi elnevezése volt. Kisújszállás egyike a legfontosabb kun eredetű településeknek, s őrzi is ezeket a hagyományokat, melyek visszaköszönnek a fürdő és a szálloda logójában, s magában az épületben is. Emellett a szolgáltatásokba is beépülnek majd az ősök hagyományai.

Így született meg tehát az új név és a logotípia: Hotel Kumánia

kumania: hotelkumania

  

Az új névről és az arra épülő kommunikációról fejti ki véleményét a szakember ezen a felvételen (9:40-től)

 

- Duna Televízió - Váltó

 

- MTV Szeged (06:50-től!)

(a tudósítások megtekintéséhez klikkelj a képre)

kumania: szegedtv

 

- Itthon otthon van

kumania: itthon

 

- Szolnoki Napló 

kumania: szolnok

 

 - Önkormányzat.net

 kumania: önkorm

 

- Mezőtúr.com

kumania: mezőtúr

 

- Önkormányzati honlap 

kumania: kisúj

 

- Tv Kisúj

kumania: kisújtv

 

- Freevlog 1

kumania: freevlog

 

- Freevlog 2

kumania: freevlog2

 

 

Címkék: hotel fürdő kisújszállás kumánia

Már nem csak egynapos úti cél lesz Kisújszállás – szálloda épül kun településünkön

 

Harminc kétágyas szoba és közvetlen kapcsolat a gyógyfürdővel. Ezt kínálja majd a Hotel Kumánia, amelynek alapkőletétele 2011. február 10-én történt.

Kisújszállás számos programmal várja a vendégeket – azonban elsősorban egy-egy napra, hiszen a városban kevés szálláshely van. De nem sokáig. A város fürdőjének fejlesztésével párhuzamosan ezt a hiányt is pótoljuk: a fürdő fogadóépületének folytatásaként harminc szobás, háromcsillagos szálloda épül.

A tervezés során komolyan vettük azt, hogy a nagyközönségnek szóljon a szálloda: az épület teljes körűen akadálymentesített lesz, így nemcsak a mozgásukban korlátozottaknak, hanem a látás- és hallássérülteknek is megfelel. Két szobát pedig kifejezetten úgy alakítunk ki, hogy akár kerekesszékkel is használni lehessen.

A pihenés mellett a családi és céges rendezvényeknek is otthont ad majd a hotel: a földszinti étterem könnyen rendezvényteremmé alakítható.

Új termálkútból nyeri majd a szálloda azt a vizet, amely a fűti az épületet. A víz mellett felszínre jutó gázt villamos energia előállítására szeretnénk fordítani. Mindezzel nemcsak olcsóbb lesz az üzemeltetés, de a környezetet is kíméljük.

És hogy mit is jelent az új név, a Kumánia? A szó Kunország latin elnevezéséből fakad. Kisújszállás ugyanis egyike a kun településeknek, s őrzi is ezeket a hagyományokat. Ezek köszönnek vissza a fürdő és a szálloda logójában, s magában az épületben is. Emellett a szolgáltatásokba is beépülnek majd az ősök hagyományai.

A 443 millió forintos beruházás 2010 májusában indult parkoló építéssel. Az új komplexum alapkövét 2011. február 10-én rakta le Kecze István, Kisújszállás város polgármester, Tatár Zoltán alpolgármester, Dr. Kittlinger Ilona címzetes főjegyző, valamint a tervező és kivitelező cég képviselői, illetve a közreműködő Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség teremtve a helyieknek.

kumania: IMG 7862

Video a polgármester beszédéről – Kun Klub

„Kisújszállás nyert, és építünk. Fürdőgyógyászati komplexumot, szállodát, parkolókat. A város egyik legnagyobb, több mint másfél milliárdos beruházását valósítjuk meg” – mondta Kecze István polgármester február 10-én. A városnak kiváló minőségű gyógyvize van, mely jótékony hatású különösen a mozgásszervi, szív- és érrendszeri, valamint a nőgyógyászati problémák kezelésre. A beruházás erre alapul. Egy év múlva gazdag fürdőgyógyászati és wellness szolgáltatásokkal, valamint igényes szálláskínálattal száll versenybe Kisújszállás a turisztikai piacon is. Kumánia, azaz Kunország fürdőgyógyászati birodalma megkerülhetetlen lesz a Nagykunságba érkezők számára. „Mi azt valljuk, hogy válság idején előre kell – nem menekülni, hanem – gondolkodni és cselekedni. Ma, amikor az önkormányzatokra köztudottan nehéz idők járnak, mi kun őseinkhez illő konok hittel dolgozunk és építünk” – fogalmazott a polgármester, majd Széchenyi István gondolatát továbbfűzve így fogalmazott: „Kisújszállás nem volt, hanem lesz.” 

bg